Gör ni det här?

04.03.2019 kl. 22:20

Finns det perioder i era liv som ni väljer att minnas som mörkare eller sämre än de egentligen var? Har ni någonsin omedvetet bestämt er för att ha svårt eller tycka illa om allt som har med en fas eller en ålder att göra? Jag undrar om ni sysslar med det här för att jag har fattat att jag gör det.

Det finns perioder i mitt liv då jag fått lära känna härliga människor och vara med om en massa fantastiskt och som jag ändå idag inte riktigt kan eller vill förhålla mig till. Kännetecknande för dessa faser verkar vara att jag idag har svårt att känna igen mig i den människa jag valde att vara då. Det kan handla om att jag försökt anpassa mig till vad jag trott omgivningen förväntar sig av mig, att jag på något plan känt att jag hamnat fel eller inte hört hemma eller varit osäker och säker på att jag inte skulle duga.

Det är kanske främst gymnasietiden som förvrängts och missfärgats i mitt minne. Jag började i en ny skola, blev jättevälkomnad och minns inte att jag någonsin skulle ha bemötts på ett tråkigt sätt. Jag trivdes bra, jag gillade mina nya vänner, men eftersom jag som yngre ofta hade känt att jag inte passade in var jag väl rädd för att bli övergiven eller plötsligt inte längre passa in. Jag kände också ofta att jag inte visste hur jag skulle göra med mina gamla vänner, visste inte om jag fick behålla dem. Var så osäker på mig själv att jag trodde jag när som helst kunde förlora den ställning inom något slags osynlig och sannolikt inbillad hierarki som jag föreställde mig att jag av en eller annan slump plötsligt hade uppnått.

Min osäkerhet fick mig att försöka vara någon jag inte är, att ständigt försöka vara till lags. Så tänker jag åtminstone idag då jag blickar tillbaka på den otrygga tonåringen som var jag, men inte är jag och som kanske inte riktigt vågade vara sig själv. Samtidigt vet jag att jag ju nog var jag, men det är något som skaver och gör det svårt för mig att minnas hur glad jag var och hur bra jag mådde och hur roligt jag hade då. Kanske det att jag idag är en helt annan?

Finns det perioder i era liv som ni väljer att minnas som mörkare eller sämre än de egentligen var? För det finns sådana i mitt liv och jag vet att jag är orättvis mot både faserna och människorna i dem då jag väljer att se dem i ett skevt och förvridet ljus.

Då jag skriver skingras mörkret och jag minns perioderna som de egentligen var.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina