Vad alla abiturienter behöver veta inför studentexamen.

11.03.2019 kl. 22:33

Imorgon inleds studentexamen. Imorgon inleds de prov som av många och på oändligt många sätt framställs som sjukt viktiga och vansinnigt livsavgörande och som för ännu fler innebär stress, stress, oro, ångest och stress.

Imorgon inleds studentexamen och precis som för ett år sedan känner jag att det finns saker varje abiturient borde få veta, saker jag vill säga, och eftersom jag tycker jag formulerade mig ganska lyckat i fjol (får jag tycka det eller är det oförskämt?) tänker jag utgå från det jag skrev då. Det här tycker jag ni som skriver studenten behöver veta:

Det kommer gå bra. Ni kommer klara er. Och dessutom: hur det går för er i studentexamen säger inget om hurdana ni är som människor. Censorerna ser inte er. De vet inte att den av er som får ett A i matte kan lysa upp ett helt rum med sitt leende, att den som hudar i franska kan smitta vem som helst med sitt kluckande skratt eller att den av er som underpresterar i realen eller finskan eller tyskan  eller moddan är varm, stark, sympatisk, empatisk, kan läsa situationer och ser precis när någon behöver en bekräftande nick, en stöttande kram eller en tröstande arm som håller om ett par gråtguppande axlar. Det gör däremot vi som får vara era lärare. Vi får se glimtar av allt det där varje dag. Och vi hejar på er.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina