Pauser.

17.03.2019 kl. 20:48

Det har inte blivit så jättemycket blogg den på sistone och det beklagar jag verkligen. Jag har haft fullt upp med annat. Närmare bestämt med studentexamen. Lite mer än hundrasjuttio enskilda texter ska läsas och bedömas och då det i medeltal (jo, jag har räknat) tar mig åtta minuter att bli klar med ett svar förstår ni säkert att all ledig tid går åt till att att jobba.

Eftersom jag för närvarande får tillbringa rekordlånga stunder i arbetsrummet har jag mer tid än någonsin förr att pausa och utveckla prokrastinatoriska metoder. Dagens favorit har varit att låta blicken vila på den Berlinkarta från början av 1900-talet som hänger ovanför mitt arbetsbord. Det här är en fin och ädel paussyssla tycker jag, men den är såtillvida problematisk att den leder till att jag både glömmer och drömmer bort mig och mer än en gång har det hänt att jag på något vänster halkat in på Wikipedia och en artikel om en obekant gata, ett spännande kvarter eller en sönderbombad järnvägsstation och plötsligt har jag slarvat bort en halv eller hel timme vilket inte nödvändigtvis känns särskilt effektivt.

Å andra sidan är det skittungt att läsa studentprov på skärm. Jag behöver fler pauser än med pappersproven och för att garantera en rättvis bedömning måste jag med jämna mellanrum få koncentrera mig på annat. Då kan jag tycka att kartor, Wikipedia och att blogga om att prokrastinera känns ganska rimligt.

Vad gör du när du behöver en paus?

Kommentarer (1)
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Kan verkligen relatera. Timmarna kan bara flyga iväg på Wikipedia. Men det som är bäst då man sitter många timmar i sträck, kan ju nog vara att ta dessa pauser, men begränsa dem. Jag brukar ta en paus då jag stiger upp, dricker ett vattenglas, en kaffe, eller något annat. Jag sträcker lite på mig. Och far ibland ut på en 5 minuters promenad. Jag lägger timer på valfri tid, och rör lite på benen. Det funkar för mig. Men du måste ju prova själv vad som fungerar för dig :)
Amadanda20.03.19 kl. 09:41
Det där gör jag också! Sträcker på mig alltså. Känns att det är till större nytta med tanke på koncetrationen än Wikipedia faktiskt.. :) Promenader är bäst! Och kaffe.
22.03.19 23:31

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina