Siffror.

22.03.2019 kl. 22:50

Sedan studentexamen inleddes för tio dagar sedan har jag läst 169 texter, korrigerat 25,5 timmar, skött mitt vanliga jobb och inte varit ledig en enda dag. Idag skrevs provet i skrivkompetens vilket betyder att jag strax får ta itu med nya texter. Jag är halvvägs, på slutrakan, men innan jag börjar spurta tänker jag ta helg och korrigera allt det jag försummat på grund av det prov i läskompetens jag varit tvungen att prioritera.

Jag skriver inte det här för att klaga, för det är inte särskilt synd om mig. Jag skriver för att jag tänker att någon kanske undrar varför jag aldrig bloggar eller hör av mig och hur mycket jobb studentexamenskorrektur egentligen kan innebära. För mig verkar det betyda mellan 50 och 60 timmar utspritt över 18 arbetsdagar och 6 dagar veckoslut och det är mycket men också helt okej.

Det enda negativa är att det blir väldigt lite tid för blogg, vänner, nära och kära och kanske en aning extra jobbigt för M som måste stå ut med mitt sömbrustna och ärligt talat ofta alltför trötta och gnälliga jag. Att det är kanske inte jättekiva, men annars är det kul.

Så är det ju dessutom ett privilegium att få läsa så viktiga texter som dem jag kommer i kontakt med varje dag. Just nu känns just det ganska viktigt att komma ihåg.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina