Simhallsgubbarna.

10.04.2019 kl. 22:28

De finns där, på banan som egentligen är reserverad för oss som är snabbare än de flesta andra konditionssimmarna, de trögflytande simhallsgubbarna* som vägrar inse eller acceptera att kroppen blivit gammal och lederna styva och att farten inte längre är det den en gång varit. När jag var yngre brukade jag störa mig på gubbarna. Jag tyckte det var ofattbart att de inte verkade förstå att de var i vägen, att det var lite farligt att de var så långsamma. Idag tycker jag något annat.

Jag tycker det är lite fint att de här männen fortfarande vill vara snabba, att det är lite sympatiskt att de fortfarande vill röra sig fort. Jag märker att jag förstår dem, för det finns en igenkänningsfaktor och en groende insikt om att jag en dag kommer att vara som de.

Ju äldre jag blir, desto mer uppskattar jag det faktum att min kropp duger och räcker till. Att den är ett relativt stryktåligt verktyg som orkar med motion och arbetsbörda. Ju äldre jag blir desto mer förstår jag att min kropp är något förgängligt, att det inte är självklart att den alltid kommer orka. Jag vill njuta av den så länge jag får. Kanske är det därför min inställning till gubbarna småningom har förändrats.

Därför och för att jag tycker att det i deras gubbighet finns något självklart och lite mysigt. Jag tycker det är trevligt att lyssna på hur de käftas med varandra i bastun och i omklädningsrummet, jag gillar att växla några ord med dem medan jag byter om och jag tycker de är en självklar del av min simhallsupplevelse.

Jag gillar simhallsgubbarna och inser att jag är illa tvungen att göra det. För faktum är att jag sakta men säkert förvandlas till en av dem och att där om någonstans finns en identitetskris som går att undvika. Också det en insikt som uppmuntrar till en viss ödmjukhet och empati.

*De är nästan utan undantag män.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina