Vet du redan vem du ska rösta på?

13.04.2019 kl. 20:31

Ikväll har vi fyllt i valkompasser och jagat och hittat lämpliga kandidater. Jag har för egen del hittat ett parti jag tror på och en kandidat jag tycker är värd min röst. Inte heller i detta val röstar jag svenskt, men jag röstar för utbildning, klimat och jämställdhet.

Om du ännu undrar vem du ska rösta på vill jag ge dig ett gott råd: stöd varken rasister, nazister eller nuvarande regeringspartier. De bryr sig inte om att bygga bättre samhälle.

Och eftersom du undrar: för mig handlar det här valet om miljö och om utbildning. Den regering vi haft de senaste fyra åren har med all önskad tydlighet visat att de partier som ingått i den helt och hållet saknar insyn i och kunskap om utbildningsfrågor. Ett av partierna har dessutom suttit och hyvlat resurser sedan 2007, samtidigt som det varit med och klubbat igenom nya läroplaner som förutsätter ökad finansiering för att fungera och därför är samlingspartiet definitivt inte värd någon röst.

Jag tänker rösta imorgon. Min röst går åt ett parti och en kandidat som prioriterar miljö- och utbildningsfrågor och dessutom lovar jobba för jämställdhet och en mer rättvis fördelning av våra gemensamma röster. Du behöver naturligtvis inte göra som jag, men jag tycker du gör klokt i att rösta på annat än rasister, nazister och nuvarande regeringspartier.

Vet du redan vem du ska rösta på?

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina