Påskens största bragd.

23.04.2019 kl. 23:26

Igår hade jag jättesvårt att komma igång med att jobba. Lite tråkigt med tanke på att jag typ hela påsklovet bara suttit och rullat mina professionella tummar utan att vare sig prestera eller prokrastinera. Jag tycker ändå jag och M visade prov på stor företagsamhet och entreprenörskap i äkta läroplansanda då vi motade hotet från det virtuella uppsatsberget som tornade upp sig i min dator genom att skapa konto på den streamingtjänst som visar hela Game of Thrones. Samtidigt försäkrade vi oss om att jag knappast kommer hinna med alltför mycket hemmajobbande den närmaste tiden.

Att lämna en större del av jobbet på jobbet (eller åtminstone ogjort om kvällarna) tycker jag egentligen att kanske är helt okej, för det kan faktiskt hjälpa mig jobba bättre och kanske också effektivare. Under påsken då jag tvingade mig själv att inte läsa mina studerandes texter hände det plötsligt att jag nådde insikter och hittade lösningar som jag varken visste att jag behövde eller saknade. För att jag valde att inte arbeta under ledigheten vet jag nu hur jag vill jobba nästa läsår. Jag har identifierat brister, svagheter och ett och annat svek mot mina egna ideal. Den tid jag använt till att inte jobba har lärt mig något om hur jag kan jobba smartare och vad jag kan göra bättre. Det är inte alls dumt.

Dumt är det inte heller att jag med hjälp av Game of Thrones lättare kan prokrastinera mera. Om den serien kan leda till sådana mentala stillestånd som föder nyttiga insikter vinner alla. Inte minst jag som blir en större tillgång både hemma och på jobbet och dessutom vinner sinnesro på kuppen.

Jag känner att min plan är felfri och att inget alls kan gå fel.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina