Game of Thrones.

25.04.2019 kl. 23:51

Ikväll har vi sett två avsnitt Game of Thrones precis som vi gjorde igår. Också på måndag och tisdag kollade vi på serien, men då begränsade vi vår mediekonsumtion till ett avsnitt per dag.

Varken jag eller M har sett serien tidigare. Vi gjorde ett försök för några år sedan, men fastnade inte riktigt för intrigen. Nu har vi bestämt oss för att det är dags att se hela härligheten och jag får väl medge att jag inte tycker den är alls dålig. Den är underhållande, men jag vet inte om jag gillar mängden våld och antalet barbystade kvinnor. Jag förstår liksom inte vad de två elementen bidrar med. Är de nödvändiga med tanke på helheten?

Lyckligt vis finns Jon Snow och min favoritkaraktär Arya Stark och Boromir som säkert snart kommer att dö. Allt det känns mäktigt och tryggt på något vis.

Har du kollat på Game of Thrones. Gillar du serien?

Kommentarer (3)
Ojojoj, YOU'RE IN FOR A TREAT! Serien förvånar med feministiska inputs mer och mer hela tiden, även om den stundvis såklart är väldigt macho. Men att jo, fortsätt titta, det blir BARA bättre!
Karolina26.04.19 kl. 14:00
Kul att höra! Jag gissar att den inte skulle vara så populär som den är om fokus genomgående var på våld och bröst.
30.04.19 00:03
Har bara strökollat serien tidigare och aldrig fastnat för den, förutom för det meningslösa våldet ehem. Vet inte hur friskt det är? Men ibland vill jag bara förfäras/uppröras av något riktigt groteskt och det är GoT bra på, så då har jag tittat ibland. (Blev dock ganska snabbt trött på upplägget karlar snackar Viktiga Saker medan nakna kvinnor stönar av vällust i bakgrunden, tho.) Har där emellan läst spoilers bara för att veta vad som är på gång med karaktärer (läs: vem har dött?) då jag inte tittat på en tid. Har alltså inte varit så investerad i den. MEN! Så tänkte jag att jag skulle titta sista säsongen På Riktigt. Och jag är hänförd! Gillar den mycket! Överväger att bli en proper nerd och till och med läsa böckerna men än så länge nöjer jag mig med Reddit-trådar hehe.
Linnea P.02.05.19 kl. 10:19
Det är många som säger att den sista är sjukt bra! Vi närmar oss slutet av den andra, så lär ta ett tag. Att gilla våld i serier är väl åtminstone mera sunt än att gilla det irl tänker jag. Har också övervägt böckerna. Skulle vara intressant att se hur han på riktigt har konstruerat sitt unversum.
03.05.19 00:51
Jag har inte tittat på serien, men jag har börjat läsa boken på engelska. Och faktum är att Jon Snow och Arya Stark är även mina favoriter. Tyckte faktiskt att början var så trög att jag läste två andra böcker först innan jag riktigt kom igång, men nu löper det bra.
Petra06.06.19 kl. 16:41

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina