Skönt att det äntligen är sommar.

05.06.2019 kl. 19:21

De första dagarna efter skolavslutningen går åt till återhämtning och att försiktigt trappa ner arbetsbelastningen. Söndagen är dimma och minnena från dagen saknar skärpa. Jag vet att jag sov och anar att vi hängde hemma och kollade på Game of Thrones.

Måndagen är trög, jag spelar innebandy på kvällen och hänger på Sompasauna med D mot natten. Det är en märklig upplevelse. Inrättningen påminner mig på något märkligt vis om de ockuperade hus jag besökte under året i Berlin. Fast bastun på Sumparn känns fräschare än de nedgångna tyska byggnaderna. Skönt med tanke på nakenheten.

De värsta humörsvängningarna hittills drabbar mig på tisdagen, en dag som annars går åt till att i en tom skola planera nytt läsår tillsammans med några kollegor. På kvällen är det hundskola och Freja lyckas med allt trots att mitt humör på intet sätt är i samklang med hennes högkänsliga lynne. Det är inget mindre än ett mirakel.

Den här onsdagen fortsätter jag planera tillsammans med ett par arbetskamrater. Vi skapar schema för morgondagens mastiga maratonmöte och får fason på en synnerligen motsträvig kurs. Känner att vi vinner. Jag har lånar också en hög böcker och drömmer om att få slänga mig i soffan och plugga pedagogik så fort jag har gett respons på vårens sista sena texter på fredag.

Skönt att det äntligen är sommar.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina