Kalhygget.

13.06.2019 kl. 10:15

Det har snart gått åtta år sedan förra gången jag rakade bort hela mitt skägg. Den gången var mellanår från studierna och jag hade ganska nyligen börjat jobba på ett högstadium. Samma morgon som jag för sista gången på många år lät rakhyveln glida över hela mitt ansikte undervisade jag en åttondeklass som brast ut i kollektivt skratt när jag kom in i klassrummet. "Du ser ju ut som en av oss" och "vi trodde du var närmare fyrtio än trettio, men nu ser du ut som om du var femton" var saker mina elever sade åt mitt tjugofemåriga jag och av allt att döma kom det att forma mitt beteende för följande gång jag rakade bort allt var igår.

Det var en märklig känsla att se min spegelbild och min kalhyvlade kind. Jag hade helt glömt bort att så stora delar av min personlighet och framförallt min haka består nästan uteslutande av skägg. Nu känner jag mig halv på något vis. Tror varje gång jag går förbi en spegel att en medelålderman med dubbehaka har brutit sig in i vår lägenhet. Det är en konstig upplevelse.

Samtidigt var det nödvändigt att hyvla. Min hy reagerar på stress och som ni ser på bilden är den rejält irriterad på de kalhuggna områdena. Kanske bra att låta den andas och återhämta sig under de dagar och veckor det tar för min personlighet, haka och käklinje att växa ut.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina