Ny adress: rolfblauberg.wordpress.com

22.06.2019 kl. 23:23

Så en dag förra veckan hände något jag inte ville, men nog anade att för eller senare skulle hända. Jag liksom alla andra som bloggat på Ratata fick ett mejl som kort och sakligt meddelade att portalen kommer läggas ned. Att det blev så är ingen överraskning. Trots att jag både sett och upplevt att de som jobbat med portalen har gjort sitt bästa och faktiskt i mitt tycke har producerat en hel del intressant innehåll, har fingertoppskänslan varit att de aktiva bloggarna blivit allt färre.

Det känns vemodigt på något sätt att vara tvungen att flytta Kaffepausen till en annan portal, men nu är det gjort trots att det skulle vara möjligt att fortsätta uppdatera ratatabloggen till och med medlet av september. Det känns meningslöst att fortsätta producera innehåll på en portal som någon bestämt att ska dö nämligen. Så nu finns jag åtminstone en tid framöver på den smått pretentiösa adressen rolfblauberg.wordpress.com. Att det blev just det domännamnet beror inte på att jag känner ett behov att framhäva att det är just jag som skriver bloggen, utan på det faktum att ett norskt café som senast uppdaterat sin blogg år 2016 har det namn jag suktade efter. Å andra sidan kanske förnamnefternamn inte är så dumt. Det lämnar dörren öppen för att göra något annat av bloggen om jag någon dag får ett infall som styr mig i en sådan riktning.

Ratatabloggen går att läsa till och med slutet av 2020 (tror jag). Jag kommer inte radera den, men den försvinner senast då servrarna körs ner någon gång under nästa år. Hur jag gör med de gamla inläggen vet jag ännu inte och i just det här skedet är det ingen prioritet att veta.

Jag är glad och tacksam för att just du som läser det här orkar göra det. Om du är en av dem som länge läst bloggen här på ratata hoppas jag du följer med mig till den nya domänen och har lite tålamod med designen, och om du är en alldeles ny läsare är du hjärtligt välkommen att hänga med på fortsatta äventyr på annan ort. Sommarens mål är at åtgärda utseendet och uppdateringstakten. Häng med, det här kommer bli bra.

Tack.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina